Volwassenen

Hier vind je een overzicht van het aanbod voor volwassenen.

Intake

De intake kan schriftelijk of in een persoonlijk gesprek. Zeker waar er twijfels of vragen zijn is het best een afspraak te maken voor een intakegesprek.
 

Mindfulness Training: Omgaan met jezelf

De twee grote thema’s in deze training zijn het omgaan met je lichaam en eventuele lichamelijke klachten en het omgaan met gedachten en emoties. 

De training duurt ongeveer 8 weken en bestaat uit zeven bijeenkomsten van 3 uur, waarvan 6 in het verloop van de 8 weken en 1 terugkombijeenkomst.

In deze periode engageren de deelnemers zich om met de bijhorende cd’s alle dagen drie kwartier te oefenenen. In deze oefeningen geraak je vertrouwd met je reactiepatronen en met wat mogelijke alternatieven zijn.

Lees meer

Mindfulness en communicatie: Omgaan met de ander

De centrale thema’s hier zijn:  Hoe kan ik bij mezelf blijven in het contact met de ander? Hoe kan ik mij verplaatsen in het perspectief van de ander? Hoe kan ik mijn perspectief kenbaar maken aan de ander?

De training bestaat uit zes sesies van 3 uur verspreid over enkele weken.

Het oefenen thuis bestaat zowel uit korte meditatieperioden (15 minuten) en het experimenteren in je dagelijkse contacten met wat in de training aan bod gekomen is.

Lees meer

Nagesprek

In één of enkele nagesprekken kan wie dat wenst persoonlijk dieper ingaan op de individuele concrete toepassing in het dagelijkse leven, van wat in de training ervaren en geleerd is.

Terugkombijeenkomsten

De terugkombijeenkomsten laten toe op maandelijkse basis het geleerde te onderhouden en te verdiepen. Deze bijeenkomsten staan open voor iedereen die ooit een mindfulness training volgde. (binnen of buiten ZNA)

Lees meer

Waar?

ZNA Sint Elisabeth
Leopoldstraat 26
2000 Antwerpen

tel: 03 280 35 05
mail: stresskliniek@zna.be